„Μπορεί η ‘γενιά των πόκεμον’ να παράγει ποίηση;“ αναρωτήθηκαν στο τελευταίο τους συνέδριο τα μέλη του φιλολογικού συλλόγου ‘ἠ ἀγαθή οἲησις΄. Το 2014 η Φυτίνη ανέθεσε σε ομάδα εμπειρογνομώνων με την κωδική ονομασία POKEDEX να ερευνήσουν αυτό το ερώτημα πέρα από προκαταλήψεις και προϋπάρχοντα σχήματα κατανόησης της ποιητικής δημιουργίας.
Για την περάτωση αυτού του στόχου οι POKEDEX πραγματοποίησαν μια σειρά συνεντεύξεων
με μικρά παιδιά εφήβους και ενήλικες που μεγάλωσαν μέσα στην παιδαγωγική αγκαλιά των πόκεμονς. Για να τεστάρουν την ύπαρξη ή όχι ‘ποιητικής φλέβας’ χρησιμοποίησαν ως
ερεθίσματα κλασσικές μορφές ποιητικής έκφρασης όπως λυρικούς στίχους, μελοδραματική αφηγηματικότητα καθώς επίσης και τα lieder του Franz Schubert.
Στις εβδομάδες που ακολούθησαν γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι φόρμες του παρελθόντος ποιητικού σύμπαντούς μπορούν πολύ γρήγορα να ενωθούν με τον τεχνολογικο, φαινομενικά άδειο από συναισθήματα κόσμο των πόκεμον. Μέσα στο αυτιστικό ηλεκτρονικό περιβάλλον
του Satoshi Tajiri (δημιουργού των πόκεμονς) αναπτύχθηκαν σύντομα σκοτεινοί στίχοι,
πρόζες και άλλες συναισθηματικές εξάρσεις δημιουργικότητας.
Το πρότζεκτ υπολογίζεται πως θα κρατήσει 52 χρόνια, καθώς θα τελειώσει όταν κάθε χαρακτήρας έχει το δικό του ποίημα/τραγούδι. Τα πρώτα αποτελέσματα του πειράματος παρουσιάζονται στη Φυτίνη μέσα στο 2014.